Višeslojni okvir za karakterizaciju širenja informacija putem društvenih medija tijekom krize COVID-19 (InfoCoV)

Znanstveni projekt koji financira Hrvatska zaklada za znanost.

PODRUČJA ISTRAŽIVANJA

icon image for NLP

Računalna analiza
prirodnog jezika

Računalna analiza prirodnog jezika je područje umjetne inteligencije koje se bavi razvojem automatskih pristupa i modela obrade prirodnog jezika u tehničkim sustavima. Zadaci koje to područje obuhvaća su na primjer, sinteza govora, klasifikacija tekstova, analiza sentimenta, automatska ekstrakcija ključnih riječi, automatska sumarizacija tekstova, strojno prevođenje i slično.

icon image for Social network analysis

Analiza
društvenih mreža

Analiza društvenih mreža je dio znanosti o mrežama (engl. complex networks) koji se bavi primjenama metodologije analize mreža za analizu podataka iz područja društvenih mreža, online društvenih mreža, mreža društvenih interakcija i sl.

icon image for Deep learning

Duboko
učenje

Duboko učenje je grana strojnog učenja koja je se zasniva na primjeni neuronskih mreža. Temelji se na predstavljanju podataka složenim reprezentacijama do kojih se dolazi učenjem modela na skupovima podataka velike dimenzionalnosti. Metode dubokog učenja primjenjuju se u područjima koja uključuju: obradu slika i govora, računalni vid, razumijevanje govora, računalni vid, strojno prevođenje i dr.

Posljednje novosti

InfoCoV u Trećem elementu 1920 1080 InfoCoV

InfoCoV u Trećem elementu

Back to top